Swarovski

Na tijden van speculaties en rumoer online is nu toch de kogel door de kerk; Swarovski gaat stoppen met de productie van componenten voor de hobby- en zelfmaakmarkt. Herfst 2021 valt het doek, en zal ik op zoek moeten naar geschikte vervangende materialen.

Het is haast niet voor te stellen dat een groot merk als Swarovski het moeilijk heeft, maar het blijkt dat de cijfers al jaren teruglopen en dat ze gedwongen waren te reorganiseren. En dat gaat nu ten koste van de onderdelen afdeling. Ze willen zich vooral gaan toeleggen op hun eigen sieradenlijn en de bijbehorende winkelketen.

Dat betekent een grote klap voor zowel de hobbymarkt als de sieradenontwerpers, want er valt een belangrijk deel van hun materialen weg. Het aanbod en diversiteit van Swarovski is enorm, met heel veel vormen, maten en kleuren om uit te kiezen. Misschien is dat ook wel een deel van het probleem; het aanbod is veel te groot. Als ze de productie wat zouden gaan inkrimpen naar een paar belangrijke onderdelen en zich daar op gaan focussen, zou het nog te doe moeten zijn. Maar het is blijkbaar alles of niets voor hun.

Jammer maar helaas. Hopelijk staan er andere fabrikanten op die het gat grotendeels gaan vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *