Aanpassingen

We zitten nu inmiddels bijna een jaar met een pandemie die wereldwijd slachtoffers maakt en invloed heeft op ieders doen en laten. En helaas is het einde nog steeds niet echt in zicht. Ondanks dat er sinds december in de meeste landen gevaccineerd wordt, zorgen de mutaties die opduiken voor een heleboel onzekerheid.

Sinds 22 januari zitten we hier in Nederland naast de lockdown ook nog met een avondklok, wat betekent dat je tussen negen uur ’s avonds en half vijf ’s ochtends niet op straat mag zijn. Alles wordt in het werk gesteld om contacten te vermijden, en aangezien mensen daar zelf niet voldoende hun best voor doen, wordt het van hogerhand opgelegd.

Gelukkig ben ik iemand die sowieso al niet erg sociaal is, en ik kan mezelf prima vermaken. Het is natuurlijk ook een voordeel dat ik al jaren vanuit huis werk, waardoor de meeste maatregelen op mij niet van toepassing zijn. Gelukkig kan ik gewoon door blijven werken omdat ik alles via internet doe. Het enige is dat de verkoop van kits en materialen een stuk minder is geworden vanwege de onzekere levertijden wereldwijd omdat het vliegverkeer erg ontregeld is, maar dit wordt gecompenseerd doordat er meer patronen worden besteld omdat iedereen vooral thuis moet blijven.

Deze maand heb ik twee goede ontwerpen kunnen maken; armband Allara die ook al als patroon te koop is en nu ben ik bezig met een ruitvormig 3D-ornament waar ook een patroon van wordt gemaakt. Mijn streven dit jaar is om elke maand een nieuw patroon te maken, of het nu een lastige of een simpel ontwerp is maakt niet uit. Gewoon leuke modellen met materialen die de meeste rijgsters wel op voorraad hebben of die goed verkrijgbaar zijn.

Het is wel duidelijk dat in een tijd als deze er minder behoefte is aan uitbundige sieraden, vooral de armband- en oorbellenpatronen doen het goed en natuurlijk de patronen voor decoratieve modellen zoals kandelaars en ornamenten.

Theelichthouder ‘Turrets’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *