Kerstcollectie 2020

Ook dit jaar is het gelukt om een leuk kerstartikel te ontwerpen. Het is heel leuk om eens iets anders te verzinnen dan een sieraad. Een paar jaar geleden kwam ik op het idee om een theelicht kandelaar te ontwerpen, en dit jaar wilde ik graag een ornament maken. Eigenlijk kreeg het model al vrij snel vorm.

Christmas Cone

Twee frames met vijf punten komen in het midden bij elkaar en worden verbonden door de glinsterende rivoli’s met pareltjes en bicones eromheen. De frames zijn opgebouwd uit meerdere rijen in peyote die vanuit de parels in de top uitlopen in punten. Iedere toegevoegde peyote rij zorgt ervoor dat de punten steeds verder naar buiten draaien waardoor de rivoli’s er precies tussen vallen.

Daardoor onstaat een mooie konische vorm die perfect als kerstdecoratie dienst kan doen.

Toen dit model eenmaal af was en het patroon online stond, wilde ik proberen of dit model ook een slag groter gemaakt kon worden zonder dat de verhouding helemaal zoek zou zijn. Dus ging ik experimenteren met een maat grotere rivoli’s, 14mm in plaats van de 12mm die in het eerste model zaten. De 3mm bicones werden vervangen door 4mm bicones en door de punten van het frame te verlengen door extra Delica’s toe te voegen kwam de grotere versie tot stand. En het werkte perfect, zo kan nu een kleine en grote versie in dezelfde kleuren worden gemaakt en als set opgehangen worden.

Link naar het patroon van het kleine ornament: Christmas Cone Ornament

Link naar het patroon voor het grote ornament: Large Cone Ornament

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *